Lidl Hrvatska donirao prehrambene proizvode u sklopu programa „Za 1000 radosti“ Hrvatskoga Caritasa

Donacija prehrambenih proizvoda Lidla Hrvatska korisnicima pomoći Caritasove mreže u Republici Hrvatskoj u sklopu tradicionalnoga nacionalnog programa „Za 1000 radosti“ Hrvatskoga Caritasa realizirana je simboličnim činom uručenja čeka vrijednosti 100 tisuća kuna u srijedu 25. studenoga u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Ček za donaciju u ime Lidla Hrvatska ravnatelju Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanu Svalini uručila je voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marina Dijaković. „Lidl Hrvatska svake godine tradicionalno donira Hrvatski Caritas, pa smo se tako i ove godine odlučili donirati 100 tisuća kuna u proizvodima za najsiromašnije i najpotrebitije obitelji cijele Hrvatske. Ti pokloni će otići u 15 nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa. Veselimo se da možemo pomoći i ove godine“, istaknula je Dijaković.

Govoreći o trenutnom stanju, ravnatelj mons. Fabijan Svalina istaknuo je da su potrebe korisnika usluga Hrvatskoga Caritasa dodatno povećane uslijed epidemije koronavirusa, ali i potresa koji je pogodio zagrebačko područje u ožujku. Nadodao je i da su korisnici ruralnih područja pogođeniji u odnosu na one u većim gradovima.

„Lidl Hrvatska je i ove godine pokazao društveno odgovorno poslovanje i ovim putem zahvaljujem upravi Lidla, na čelu s Borisom Lozićem i njegovim suradnicima, koja je prepoznala Hrvatski Caritas kao svoga redovitog partnera. Mi smo već desetak godina u partnerskim odnosima gdje Lidl podupire naša nastojanja u pomaganju najpotrebitijih diljem Hrvatske“, rekao je mons. Svalina.

Distribucijom Lidlove donacije putem  mreže nad/biskupijskih Caritasa Hrvatskog Caritasa postići će se nacionalna raspršenost doniranih proizvoda, odnosno geografska pokrivenost cijele Hrvatske i zastupljenost obitelji iz svih krajeva Hrvatske kao korisnika donacije.

„Zasigurno ćemo se potruditi da ova pomoć dopre do što većeg broja naših korisnika, odnosno najpotrebitijih osoba. Zahvaljujem svima koji su se uključili u ovaj program – od Uprave, zaposlenika, ali i medijskih djelatnika, koji će ovu dobru i plemenitu ideju popratiti i potaknuti druge ljude dobre volje, ali i tvrtke, da daju svoj doprinos“, istaknuo je mons. Svalina.

Program „Za 1000 radosti“ namijenjen je siromašnim obiteljima, obiteljima u potrebi koje se suočavaju s teškoćama s kojima se ne mogu nositi same bez obzira radi li se o obiteljima samohranih roditelja, mnogočlanim obiteljima, staračkim obiteljima, obiteljima koje se bore s kakvom teškom bolesti kojega od svojih članova, obiteljima u kojima su jedan ili oba supružnika nezaposleni, obiteljima koje žive u teškim stambenim uvjetima, obiteljima opterećenima kreditima, dugovima, ovrhama, u nemogućnosti plaćanja režija ili jednostavno obiteljima koje zbog malih mjesečnih prihoda žive ispod granice siromaštva.

Sva novčana i materijalna dobra, kao i donacije u uslugama, Hrvatski Caritas u ovom programu distribuira putem mreže nad/biskupijskih Caritasa, koji samostalno – u skladu sa svojim kriterijima i prema uvidima u trenutno stanje potreba obitelji za koje skrbi te na temelju žurnih potreba na koje ih upućuju župni Caritasi – odlučuju o izboru obitelji primatelja.

Primatelji donacije Lidla Hrvatska bit će 200 obitelji diljem Hrvatske koji će do polovice prosinca putem Caritasa primiti pakete koji će uključivati brašno, rižu, tjesteninu, šećer, sol, ulje, mlijeko, konzervirani grah i grašak, kekse, čokoladu, deterdžent, šampon, toaletni papir i tekući sapun – vrijednosti 500 kn.

Donacija

Svi koje žele: građani, tvrtke, udruge, jedinice lokalne uprave, vjernici u župama u program „Za 1000 radosti“ Hrvatskog Caritasa namijenjen pomoći najsiromašnijim obiteljima diljem Hrvatske mogu se uključiti telefonskim pozivom na donacijski telefon 0609010 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen) ili online uplatama putem www.caritas.hr ili na račun programa: IBAN HR4023400091510126452 kod Privredne Banke Zagreb.

Strmac Pribićki 1
10454 Krašić