Kontakti

www.caritas.hr

Iz mreže (nad) biskupijskih Caritasa

Akcija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Prikupljanje i podjela drva za ogrjev za socijalno ugrožene obitelji
i samce

Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokreće akciju za prikupljanje i podjelu drva za ogrjev, kako bi socijalno ugroženim obiteljima i samcima pomogao u podmirivanju osnovnih životnih potreba.

Većina naših korisnika živi na rubu egzistencije, pa svaki i najmanji izdatak nisu u mogućnosti samostalno podmiriti. Stoga im je potrebna podrška socijalno osjetljivih građana i tvrtki koje ovim putem pozivamo na solidarnost i doniranje novčanih priloga ili drva za ogrjev, prema vlastitim mogućnostima.

U Caritasovoj evidenciji trenutno se nalazi oko 70 obitelji i samaca s područja Zagrebačke nadbiskupije koji su u potrebi za spomenutim drvima a to pravo iz različitih razloga ne ostvaruju preko sustava socijalne skrbi. U prosjeku, svakoj je obitelji potrebno oko 5 m2 drva što ukupno iznosi 350 m2 drva.

Akcija će trajati u vremenskom razdoblju od 12. 10. – 12. 12. 2009., a građani i tvrtke u akciju se mogu uključiti na slijedeće načine:

• novčana sredstva moguće je uplatiti na žiro-račun Caritasa, Zagrebačka banka,
    2360000-1101340277, s naznakom: Za drva za ogrjev
  • novčana sredstva moguće je donijeti i osobno u upravu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Vlaška 36, Zagreb
  • darovatelj može direktno osigurati drva za određenu obitelj i/ili samca čije podatke može dobiti u Caritasovom Područnom uredu u Selskoj
  • tvrtke koje imaju mogućnost donirati drva, mogu ih dostaviti u Caritasovo centralno skladište u Rakitju ili ih odvesti direktno određenoj obitelji ili samcu

Po završetku akcije, za prikupljeni će se novac kupiti drva za ogrjev i koja će se kao i izravno prikupljena drva odvesti potrebitim obiteljima i samcima.

Pozivamo sve koji imaju mogućnosti da se uključe u akciju i velikodušno se odazovu kako bismo zajedno našim bližnjima osigurali potrebnu toplinu u njihovu domu u nadolazećim hladnim zimskih mjesecima!

Za sve dodatne informacije možete se obratiti caritasovoj socijalnoj službi.

Osoba za kontakt:
Jadranka Bosnar, dipl. soc. radnica