PBZ ne naplaćuje naknade za uplate na račun Hrvatskog Caritasa

Temeljem upita građana, obavještavamo javnost da PBZ ne naplaćuje naknadu za uplate na kunski račun Hrvatskog Caritasa IBAN HR 05 23400091100080340 s pozivom na broj 175, na koji se prikuplja pomoć za stradale u poplavama u Slavoniji.

FINA: uplate na račun Hrvatskog Caritasa oslobođene naknada

Fina je izvijestila da se na uplate u njihovim poslovnicama za stradale na poplavljenim područjima neće naplaćivati naknada i to na sljedeće račune: Hrvatski Crveni križ: HR6923400091511555516 i Hrvatski Caritas: HR0523400091100080340. "Novčane uplate oslobođene od plaćanja naknade mogu se izvršiti do 15. lipnja 2014. godine", zaključuju iz Fine.

Slobodan prolaz za prijevoz humanitarne pomoći

Zbog elementarne nepogode koja je pogodila istočni dio Republike Hrvatske, Uprava Hrvatskih autocesta d.o.o. tijekom vikenda donijela je odluku o oslobođenju plaćanja cestarine za vozila koja sudjeluju u evakuaciji građana. S obzirom na veliki humanitarni odaziv svih građana i organizacija, Hrvatske autoceste d.o.o. i Autoceste Rijeka Zagreb d.d. oslobodit će od plaćanja cestarine sve organizacije i građane koji će prevoziti humanitarnu pomoć u ugrožena područja. Zbog evidencije besplatnih prolazaka potrebno je dostaviti naziv organizacije ili ime i prezime, registarsku oznaku i tip vozila te ulaznu naplatnu postaju na e-mail adresu: info@hac-onc.hr.

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., tijekom vikenda su kao pomoć poplavljenim područjima na teren poslale dio svoje mehanizacije i ljudstva, a u tijeku je i skupljanje novčane pomoći za građane od strane djelatnika Hrvatskih autocesta d.o.o. i Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o..

Diakonia
Adresar biskupijskih Caritasa
Iz mreže (nad) biskupijskih Caritasa
Iz međunarodne Caritasove mreže

Kontakti

Hrvatski Caritas
Ksaverska cesta 12a, Zagreb
+385 1 563 50 45
+385 1 563 50 03
caritas.croatia@caritas.hr
www.caritas.hr

2010. - Europska godina borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.


Pomoć najpotrebnijima u Hrvatskoj.

2010. godina velik je izazov da zajedno uložimo dodatne napore kako bismo pokazali da su siromaštvo i socijalna isključenost nama danas — NEPRIHVATLJIVI!

Sigurno ti je teško vidjeti oko sebe kolege koji ostaju bez posla, prijatelje koji ne mogu vraćati dugove, obitelji koje ne mogu platiti troškove liječenja, umirovljenike bez pristojne mirovine, bolesne ili, jednostavno, drugačije ljude od kojih neki okreću glavu… ŽELIŠ LI MIJENJATI OVU STVARNOST?

Otvori širom oči, okreni se oko sebe, uključi se ili sam pokreni neku akciju u susjedstvu, ulici,
tvrtki, župi...

I ti možeš promijeniti svoju zajednicu, okruženje, domovinu, Europu i svijet.
I ti možeš doprinijeti smanjenju siromaštva u Hrvatskoj.
I ti možeš učiniti da se svi ljudi u tvojoj blizini počnu osjećati prihvaćenima.

    Daruj!

  • pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn)
  • uplatama na ž.r. kod PBZ 2340009 -1100080340, poziv na br. 22
  • online donacijama

 

Potpiši peticiju "Nula siromaštva"!

Postani i ti u 2010. – Europskoj godini borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti – dio velike zajednice građana Europe koji svoje sposobnosti, vrijeme i energiju stavljaju u službu dobra.
Grad Zagreb, mreža Caritasa Europe i mreža Caritasa u Hrvatskoj pozivaju sve građane na mobilizaciju u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Potpiši Peticiju na www.zeropoverty.org i podrži njene ciljeve:

1. Ukinuti dječje siromaštvo u Europi
2. Osigurati minimalnu razinu socijalne zaštite svakomu
3. Povećati pružanje socijalnih i zdravstvenih usluga
4. Osigurati pristojne poslove za sve


Video kanal              > Više videa

Učitavam ...

Fotografije          > Više fotografija

Foto galerija